Stort grattis till vinnarna på årsmötet!

1. Anders Löfström, vinst nummer 9
2. Annelie Sawström, vinst nummer 6
3. Marie Gustefsson, vinst nummer 3
4. Anette Elander, vinst nummer 11
5. Marita Fischerström, vinst nummer 4
6. Gunilla Liliehök, vinst nummer 1
7. Matilda Fröström, vinst nummer 13
8. Ingegerd Ivner, vinst nummer 8
9. Lisa Malmgren, vinst nummer 2
10. Helga Björkman, vinst nummer 12
11. Gunnel Agrell Lundgren, vinst nummer 10

1. Lena Lervik
Liggande figur, keramik. Storlek ca 10 x 25 cm

Född 1940. Framstående skulptör. Ateljé på söder i äldre hus på G:a Lundag. 21. Utbildad på Ecole des Beaux Arts i Geneve; Konstfacks skulpturlinje; Kungl. konsthögskolan i skulptur och grafik.
Många av Lena Lerviks skulpturer gestaltar madonnabilder, mytologiska mödrar, fruktbarhet och moderskap. Hon sätter moderskulten i centrum och fascineras av äldre symboler och myter. Hon arbetar mycket i terracotta och brons. Har även gjort kvinnofigurer i gräs och torv.
Har gjort ett otal offentliga utsmyckningar f a i brons runt om i landet.


2. Eva Bergenwall

Uddby gård, foto på metall/plexiglas. Storlek 41 x 41 cm

Född 1962. Utfört den konstnärliga gestaltningen på höghuset i Tyresö centrum, Thyrisedhe, 17 bilder på aluminiumplåt.Verksam både i Stockholm och på Gotland. Även ställt ut i Tyskland. Arbetar i huvudsak med måleri och fotografi. Skildrar människor i olika sammanhang och i skilda miljöer.

 

3. Emma Larsson
utan titel, akvarell. Storlek 42 x 44 cm

Färg och form har följt Emma Larsson sedan barnsben. Hennes målningar och skulpturer formas efter humör och känsla. ”Spontant och lustfyllt med stor nyfikenhet framstår bilder i ett imaginärt landskap”. Akvarellerna blir som små poetiska utsagor, Jag dras till det lekfulla och drömlika med mörkare undertoner.” Arbetar främst med måleri och skulptur, men 2018 tog hon fram fyra litografiska verk för Konstsällskapet Våga Se.
Ställde ut på Galleri Helle Knudsen 2017.


4. Ewa Helsén

Japansk anemon, akvarell. Storlek 40 x 55 cm

Medlem av Konstringen Mälaröarna. Hittar inspiration hos människor och djur. Målar (förutom i Sverige) gärna på Malta, där ljuset inspirerar henne. Målar f a akvarell, men också akryl på duk. Ewas intresse för måleri väcktes år 2000, när hon slutade arbeta som revisor och flyttade till Tyskland.
Utbildad 2000 - 2004 i akvarellteknik i Hamburg och Berlin. Flertalet akvarellstudier 2004 - 2013. 2005 - 2012 kurser på Malta för olika lärare. Deltog 2014 i jurybedömd akvarellsalong i Edsviks konsthall. 
Ställt ut på Storkyrkobrinken 2018. Medlem i Nordiska akvarellsällskapet.


5. Barbro Andersson

Ceris anemon, litografi. Storlek 50 x 55 cm

Född 1948. Utb. Konstfack 77-79. Gerlesborgsskolan 79-80. Konsthögskolan 83-85. Använder stig av olika uttryck: Måleri, linoleumtryck, litografier, oljepastell. Blommor och natur är vanliga motiv. 2013 var hon på ön Villa San Michele och målade motiv från ön, vilket resulterade i  utställningen Inzoomade, ”skärskådande” porträtt av blommor. De är inte direkt realistiska, men hon använder blommornas form för att ”nå fram till det uttryck hon söker”.

 

6. Maria Lund
Sleepless, blandteknik. Storlek 22 x 22 cm

Utbildad 2008-10 vid Skövde konstskola. Utb. i screentryck vid Skaraborgs konstnärliga verkstad, samt i screentryck/mönster/textil i Göteborg. Haft ett flertal utställningar runt om i landet, samt finns representerad i bl a kommuner och samlingar, såväl i de nordiska länderna som i USA.

 

7. Emmy Bergkvist
utan titel, akryl och olja. Storlek 28 x 35 cm

Född 1978. Bor och är verksam i Stockholm. Utbildad på Kubens konstskola i Örebro samt Pernbys målarskola i Stockholm.
”Jag vill att min konst ska få andra och mig själv att stanna upp en stund i bruset och stå still och titta. Kanske värmas lite grann. Jag fångas av färgerna, rörelsen och landskapet när jag målar och när de är klart vill jag att andra också ska få möjlighet att göra det. Vi rusar ju så fort förbi allting.”

 

8. Lotta Höglund
Vårvind, Monoprint (plexiglas på papper) Storlek 42 x 53 cm

Född 1954 i Ångermanland. Bosatt sedan 2002 i Frankrike. Använder olika medier och experimenterar med olika tekniker. Arbetar även med textilier.
Medlem av Swea art international. Utst. Bl.a. i Vias, Frankrike 2016 och på galleri Bellman 2018.

 

9. David Bracken
Tyresömotiv, litografi. Storlek 53 x 65 cm

Född i England, men bosatt i Tyresö sedan längre, där han är en mycket välkänd tyresökonstnär, som målat otaliga motiv från Tyresö och Stockholm. Målar främst akvareller.
Utbildad illustratör.
Blir novemberutställare i Tyresö konsthall 2019.

 

10. Ann Johansson
Speglingar av en stad, akvarell. Storlek 34 x 34 cm

Född 1946. Har bott i Stockholm med omnejd i hela sitt liv. Hon är f a intresserad av akvarellmåleri och har genom åren haft många olika lärare och på så sätt fått inspiration från flera olika håll och utbildat sig ungefär som konstnärer gjorde förr, dvs utbildningsvägen var just att vara elev under andra konstnärer.

 

11. Ronald Miller
It always rains on sundays, plexiglasgravyr på papper. Storlek 40 x 50 cm

Född 1938. Bosatt i Ljungby. Autodidakt. Utställd Liljevalchs vårsalong 2018.

 

12. Karin Petri Wennström
Collografi. Storlek ca 30 x 35 cm

Konstnär och grafiker. Haft utställningar kontinuerligt från 1994 – nu. Representerad i diverse kommuner och landsting. Medlem i Grafiska sällskapet, där hon nyligen haft en samlingsutställning.
Arbetar med collografier eller limtryck. I stället för att använda kopparplåt använder sig Karin av kartong som tryckplåt och bearbetar den så hon får fram det motiv hon tänkt sig, och slipper på så sätt giftiga etsblad. Hon skapar ofta varma barnmotiv.

 

13. Karin Munkhammar
Mask/ansikte i keramik, cirka 30 cm hög.

Född 1961. Keramiker. Bosatt i Tungelsta. Har ett förflutet inom IT-branschen. Två års utbildning inom keramik och 10 års erfarenhet. Formger sina föremål i stengodslera och arbetar såväl med bruksföremål som konst. Karins bruksföremål har ofta en rustik och robust stil och hon vill att de ska vara sköna att hålla i och kännas självklara i handen. Ofta ser man i hennes skapande spår som för tankarna till naturen.

 

14. Melanie Baker-Hörnstein
Född 1974. Uppvuxen och bosatt i Tyresö, där hon också har sin ateljé. Utbildad keramiker vid formakademin i Lidköping. Har även genomgått scenografilinjen på Folkuniversitetet i Stockholm. Arbetar med keramik på ett traditionellt sätt, men med moderna design. Hon formar sina föremål för hand, vilket gör alla hennes verk unika.

Ljusstake/vas, Stengods med manganglasyr.