Stort grattis till alla vinnare i konstlotteriet!
Lisa Malmgren Nr. 1
Ingalill Söderström Nr. 2
Elin Kungberg Nr. 3
Kerstin Jansson Nr. 4
Bernt Lind Nr. 6
Jonas Hofberger Nr. 7
Gunilla Ebenström Nr. 8
Marie Gustafsson Nr. 10
Marita Beckeman Nr. 11
Ingrid Nolenger Nr. 12
På årsmötet den 25 januari 2018 utlottas nedanstående konstverk bland 2017 års medlemmar.
1. Lina Löfström Baker
Bosatt och verksam i Tyresö. Hon är fotograf utbildad vid Napier University i Skottland 2003 – 2007. Hon mottog Tyresö kommuns kulturstipendium 2015. Medlem i KRO (Konstnärernas Riksorganisation), SFF (Svenska Fotografers Förbund).
I verket Don’t feed the animals konfronteras vi med barnporträtt från förra sekelskiftet där alla ansiktena är utbytta mot djuransikten.
Fine Art inkjet. Storlek 53 x73 cm.
2. Helena Gräslund
Född 1952. Nyckelviksskolan, Gerlesborgsskolan och Konsthögskolan 1978 - 1983. Har ateljé i Spinnhuset på Långholmen.
Målar huvudsakligen porträtt men också landskap och stilleben i olja. Representerad på flera håll i landet och har hållit kurser på UR (utbildningsradion) och Nationalmuseum. Statens kulturråd har gjort flera inköp.
Olja på pannå. Storlek 33 x 43 cm.
3. Olle Kåks
Målaren, skulptören och grafikern Olle Kåks föddes 1941 i Hedemora (död 2003) 1962-68 studerade han vid Konsthögskolan i Stockholm, där han själv blev professor i måleri 1979.
Som konstnär arbetade Kåks i både realistiska och abstrakta former, med färg och form i fokus. I stort lät han sig inspireras av det existentiella och närliggande i tillvaron – familj och barn, livets outsägliga gåta. Även popkonstens störste ikon, Andy Warhol, inspirerade honom, samt skönanden Henri Matisse. Kåks skaffade sig ett namn såväl i Sverige som utomlands.
Färglitografi HC 9/10 (Fr. Hors Commerce = utom försäljning). Storlek 58 x 76 cm.
4. Karl Mårtens
Karl Mårtens är född i San Fransisco 1956, uppvuxen på Drottningholm i Stockholm. Karl målar sina fåglar utan förlaga och använder akvarellfärg och kolkrita på handgjort papper.
– Jag kan titta på en fågel i naturen. Ett visst uttryck och en kroppshållning, som speciellt uttrycker den fågelns personlighet, etsar sig fast i mitt sinne. Sen målar jag…
Domherre, Litografi 87/175. Storlek 47 x 48 cm.
5. Helene Forsberg
Heléne är konstnär inom måleri och fritt skapande broderi. I sitt skapande inspireras hon av färger runtomkring henne, intuition och fantasi.
Heléne målar bl. a. sin speciella serie ”Vänner”-tavlor. Inspirationen till figurerna kommer från millenieskiftet då hon funderade mycket över historia och då bland annat bronsålderns hällristningar och ville hitta på en egen sådan. Vänner-figurerna är hennes egen typ av hällristning skulle man kunna säga.
Utflyktsdag, akryl och tusch på papper. Storlek 33 x 27 cm
6. Ann Johansson
Född 1946 och har bott i Stockholm med omnejd i hela sitt liv. I sitt stora intresse för främst akvarellmåleri har hon under åren haft många lärare och på så sätt utbildat sig ungefär som konstnärer gjorde förr, där utbildningsvägen var just att vara elev under andra konstnärer.
Speglingar av en stad, akvarell. Storlek 34 x 34 cm
7. Eva Ljungdahl
Född 1946, bosatt i Stockholm. Utbildad vid Idun Lovéns målarskola och Birkagårdens folkhögskola mellan 1981 – 1984. Hon är verksam inom måleri, skulptur och grafik och har varit ledare för flera konstkurser i Sverige, Italien och Norge. Eva Ljungdahl är representerad i många kommuner och har erhållit stipendier i bl a Täby och Tyresö kommuner.
Medlem i KRO och SKF (Svenska konstnärinnors förening).
Duvan, pigmentprint, storlek 33 x 43 cm.
8. Karin Munkhammar
Född 1961. Bosatt i Tungelsta. Keramiker.
Med ett förflutet inom IT-branchen, två års utbildning och ca 10 års erfarenhet av keramiken formger Karin ting i stengodslera och arbetar med såväl bruksföremål och konst.
Karins bruksföremål har ofta en rustik stil och hon vill att de ska vara sköna att hålla i och kännas självklara i handen. Konstföremålen har också en robust stil och man ser ofta spår i dem som för tankarna till naturen.
Mask/ansikte i keramik, cirka 30 cm hög.
9. Lennart Aschenbrenner,
Född 1943 i Perstorp, svensk konstnär och skulptör. Aschenbrenner studerade vid Skånska Målarskolan i Malmö 1960-1961 i Köpenhamn 1962 samt vid Konsthögskolan i Stockholm 1962-1968.
Litografi, Storlek 24 x 30 cm.
10. Lisa Persson Baagøe
f. 1971. Bor i Göteborg. Började måla i 25-årsåldern. Intresset gjorde att hon gick några konstkurser i Frankrike och Sverige. Även diplomerad IHM marknadsekonom. Arbetar parallellt med ekonomi och konstnärskap. Håller på så sätt båda hjärnhalvorna aktiva, menar hon. Haft ett dussintal separatutställningar samt deltagit i många samlingsutställningar runt om i landet.
Olja, storlek 34 x 34 cm.
11. Mona Huss Wallin
Född 1944, bosatt i Göteborg. Utbildad på Anders Beckmans målarskola och ABF:s målarskola i Stockholm.
Medlem i KRO och Göteborgs konstnärsklubb. Representerad på flera muséer bl a Nationalmuseum.
Motiven präglas av detaljrikedom och färgglädje och är ofta hämtade från naturen. Stadsmotiv är också vanliga.
Litografi, storlek 60 x 81 cm.
12. Eva Broms
Eva Broms är arkitekt, scenograf och konstnär. Numera ägnar hon sig åt måleriet på heltid, mest i olja men även akvarell. Motiven utgår ofta från verkligheten, förenklas och abstraheras. I sitt måleri söker hon kontraster, ljus, rytm och vila - rörelsen som en förutsättning att förstå stillheten.
Olja, cirka 38 x 38 cm.
13. Nino Ramsby
Född 1972, uppväxt i Krusboda ,Tyresö. Sedan tidigt 90-tal har Nino arbetat som fotograf, illustratör och grafisk formgivare. Nino säger: jag tycker om att göra bilder av det jag ser. Platser, även djur (oftast fåglar) och människor. Ibland skriver jag dikter till bilderna. Nino arbetar med litografier/FineArtprintar som blir till genom en blandteknik med foto i grunden och tillsammans med olja, akvarell, blyerts, akryl och ytor av olika slag och som sedan fotograferas och jobbas samman till en bild. Det är något med inställningen till livet och det egna skapandet som gör Ninos bildkost så egensinnig och speciell.
Foto/Giclée, storlek 70 x 100 cm.
14. Jenny Olsson
Född 1973, verksam målare och grafiker i Stockholm. Jenny är adjunkt i koppargrafik på Kungliga konsthögskolan i Stockholm.
Litografi med tre olika trycktekniker, storlek 40 x 50 cm.
4. Melanie Baker-Hörnstein
Utbildad keramiker. Även gått scenografilinjen på Folkuniversitet i Stockholm. Arbetar med sin keramik på ett traditionellt sätt men med modern design. Hon formar sina föremål för hand, vilket gör alla hennes verk unika. Har egen ateljé i Tyresö.
Ljusstake/vas, Stengods med manganglasyr.