Glad sommar

Torsten Renqvist besök 2024

Det regniga besöket i Torsten Renqvists ateljé i början av maj gav mersmak. Att få se Torsten Renqvists verkstad, ateljé och en del av hans verk samt höra hans dotter berätta var intressant. Att dessutom få se verk av och höra de andra två utställande konstnärerna Anders Jansson och Rune Rydelius var ett ytterligare plus. Det var många besökare, både konstnärer och profiler inom konstvärden.

 

Höstens program

Till hösten startar vi upp med en guidad visning i Konstrundan i Skogen här i Tyresö. Datum någon gång i slutet av augusti, början av september.

I början av oktober kommer Ola Hammarlund, historiker och arkivarie och berättar om sitt specialområde; serier. Ola har kopplingar till både Serieteket på Kulturhuset och är förtroendevald i Seriefrämjandet.

Novemberutställare i Konsthallen i samarbete med oss blir i år Lisa Malmgren.

I november och december kommer vi att ha ett föredrag om Carl Fredrik Hill som i år ställs ut både på Sven-Harry Karlssons konsthall och Waldemarsudde. Vi hoppas också kunna ordna ett ateljébesök i Skarpnäck.

Konstintresserad?

Tyresö Konstförening startades 1968 för att ge kommuninvånarna tillgång till utställningar och föredrag och möjlighet att vinna konst i det årliga lotteriet. Vi ordnar ungefär tio aktiviteter per år. Det kan vara allt från ateljébesök hos en konstnär, föredrag på kommunens konsthall till galleribesök och mingel. Vi försöker också hitta udda och inspirerande events som inte är så lätta att hitta på egen hand. Ibland är vi utanför kommunens gränser.

Som medlem får du inbjudan via mejl och rabatterade inträdespriser. Du får gärna ta med dig ickemedlemmar på våra aktiviteter. Titta runt på vår fina hemsida så ser du vad vi har gjort och vad vi planerar framöver och vilka vi är som driver föreningen!

Prova på ett medlemskap och ge dig själv chansen att vinna i våra lotterier!
Tidigare aktiviteter och tips
Tidigare aktiviteter och tips